O Nama

ALTAMED je osnovan 1990. godine. Djelatnost kompanije je proizvodnja, promet, inženjering i transfer novih tehnologija u oblasti zaštite ljudskog zdravlja i očuvanja životne sredine, uz puno poštivanje ekoloških i drugih zahtjeva kvalitete.

Poslovna orijentacija kompanije ALTAMED na transfer sofisticiranih, novih i veoma atraktivnih tehnologija, proizilazi iz dugoročne bliske suradnje sa nizom uglednih znanstvenih i obrazovnih ustanova u zemlji i inozemstvu. Program REVITA jedan je od najznačajnijih rezultata ove suradnje. Razvojni ciljevi ALTAMED-a su dostizanje najviših svjetskih standarda i poslovanje na globalnom tržištu. Efikasnost ovakve strategije potvrđuju dosadašnji brojni rezultati i priznanja. Svoje proizvode ALTAMED distribuira na tržišta Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Rusije, Švicarske i Australije.

NOVUS SPIRITUS je ekskluzivni uvoznik i distributer REVITA proizvoda za tržište Hrvatske.

ALTAMED je u svom okruženju prepoznatljiv, osim po svojim projektima i proizvodima i po svom društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim vrijednostima.

logo-onama

Projekt REVITA je nastao u tijesnoj suradnji Altameda i Ruske akademije znanosti, kao rješenje zadatka kako pomoći ljudima koji su izloženi izuzetnim psiho-fizičkim naporima. Svima koji žele kvalitetniji i bolji život preporučujemo REVITA proizvode kao visokokvalitetni dodatak prehrani na bazi matične mliječi u liofiliziranom obliku.

logo-onama

Želimo da što više utječemo na širenje uvjerenja da je priroda prijatelj, učitelj i partner i da ljudi sopstvenim činjenjem mogu poboljšati kvalitetu svog života u zdravstvenom, duhovnom i materijalnom smislu.

logo-onama

Naše osnovne vrijednosti su zdravlje, znanje, kvaliteta, kontinuitet, pouzdanost, točnost, stabilnost, kreativnost, optimizam, obitelj, moralnost, tradicija, proaktivnost, legalizam.

logo-onama

Osiguranje tehničkih i kadrovskih preduvjeta za realizaciju misije, standardne kvalitete svih proizvoda, stabilnih uvjeta za poslovanje, kontinuitet plasmana na postojećim tržištima, sistematska ekspanzija na nova tržišta, stvaranje profita.

logo-onama

Nagrade i Priznanja

ESQR nagrada za postignuće u kvaliteti, London 2015

U zlatnoj kategoriji, Europsko društvo za istraživanje kvalitete (ESQR) nagradilo je Altamed za postignuće u oblasti kvalitete na konvenciji u Londonu 14.06.2015. Dugogodišnji rad i trud te vrhunska kvaliteta REVITA proizvoda još jednom je prepoznata od strane svjetskih stručnjaka. Europsko društvo za istraživanje kvalitete (ESQR) odlučilo je u sklopu svog godišnjeg programa prepoznavanja kvalitete dodijeliti “ESQR nagradu za postignuće u oblasti kvalitete” odabranim kompanijama, organima javne uprave i organizacijama iz svih krajeva svijeta.

Zlatne medalje za kvalitetu, Novi Sad 2009

Na jubilarnom, 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, jednom od najvećih europskih događaja iz oblasti agrobiznisa, Altamed je dobio tri zlatne medalje za kvalitetu i to za  tri REVITA proizvoda (Revita Orange 454g, Revita Diet 9g i Revita Fe Forest berries 250g).

Platinasta nagrada za kvalitetu, New York 2008

Međunarodna asocijacija Business Initiative Directions (BID), na svojoj godišnjoj konvenciji u New York-u, 25 i 26 svibnja, dodijelila je firmi Altamed platinastu nagradu za kvalitetu Programa REVITA.

Zlatna zvijezda za kvalitetu, Geneva 2007

Na 32. Internacionalnom samitu kvalitete u Ženevi, 22. listopada 2007. godine, međunarodna asocijacija Business Initiative Directions (BID) dodijelila je firmi Altamed Zlatnu zvijezdu za kvalitetu Programa REVITA. Na osnovu preporuka i nezavisnog glasovanja ova asocijacija, sa svjetskim ugledom kao graditelj bolje poslovne reputacije i kulture kvalitete, svake godine nagrađuje kompanije koje su simboli liderstva u kvaliteti, tehnologiji i inovacijama i primjer kompanijama u drugim sektorima.

Zlatna nagrada za kvalitetu i poslovni prestiž, Vienna 2004

Međunarodna asocijacija Otherways Management & Consulting dodijelila je kompaniji Altamed – Zlatnu nagradu za kvalitetu i poslovni prestiž, u Beču 2004. godine. U obrazloženju je rečeno da se nagrada dodjeljuje za izuzetan ugled robne marke i usluga, a posebno za vrhunski standard kvalitete koje je Altamed postigao u cilju zadovoljenja zahtjeva klijenata.

Zlatna Europska medalja za izuzetnu kvalitetu, Paris 2003

Selekcioni komitet međunarodne asocijacije privrednika Trade Leaders Club dodijelio je firmi Altamed, 26. svibanja 2003. godine, u Parizu, visoko internacionalno priznanje, novu milenijumsku nagradu – Zlatnu europsku nagradu za kvalitetu. Ovo priznanje, zasnovano 2003. godine na informacijama iz 15 000 kompanija iz 110 zemalja, dodijeljeno je, navodi se u diplomi, za izuzetnu kvalitetu REVITA proizvoda.

Zlatna Europska medalja za kvalitetu, Paris 2002

U Parizu, 23. listopad 2002. godine, Programu REVITA dodijeljena je Nagrada za kvalitetu u oblasti prehrane i napitaka. Ovo visoko priznanje Asocijacija Trade Leaders Club ustanovila je u cilju ohrabrivanja i promoviranja kompanija koje su u svojoj oblasti stvarni lideri u kvaliteti proizvoda i usluga. Altamed se sa Programom REVITA našao u renomiranom skupu od 45 kompanija sa svih kontinenata koje nose ovo priznanje.

Europska nagrada za BEST TRADE NAME, Frankfurt 2002

Međunarodnu nagradu BEST TRADE NAME, priznanje za izgradnju izuzetnog brand image u okviru poslovnog sektora i geografske oblasti, Altamed je dobio 29. travnja 2002. godine u Frankfurtu.

Politika Kvalitete i Sigurnosti Hrane

onama-img2

Sukladno sa Politikom kvalitete i sigurnosti hrane, koja je sastavni dio ukupne poslovne politike, utemeljene na Misiji i Viziji kompanije, dosljedno i kontinuirano obezbjeđuje najvišu kvalitetu REVITA proizvoda.

Uz zdravstvenu ispravnost i vrhunsku kvalitetu proizvoda, temelj politike upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane je zadovoljstvo potrošača, a ispunjavanje zahtjeva i očekivanja potrošača predstavlja imperativ kompanije Altamed. Dokaz brige o vrhunskoj kvaliteti i ispravnosti proizvoda je posjedovanje certifikata prema međunarodnom standardu ISO 9001 za sustav upravljanja kvalitetom, ISO 22000 za sustav upravljanja sigurnošću hrane, kao i postupke samokontrole bazirane na načelima HACCP-a. Kompanija Altamed u suradnji s nadležnim službama vodi brigu o svim ciljevima kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda kako bi se osigurala visoka razina zaštite zdravlja potrošača. Konstantna poboljšanja su vidljiva uspješnim recertifikacijama kroz stalne nadzore (audite), iz čega proizlaze dobro postavljene korektivne akcije i značajne preventivne mjere.

Zdrava Hrana

REVITA nosi prestižni žig “Zdrava hrana” – Zelena jabuka od 2000. godine.

HALAL

HALAL certifikat od 2008.

ISO certifikat 9001:2008

Sustav upravljanja kvalitetom – najraširenija međunarodna norma koja postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje sustava upravljanja kvalitetom.

ISO certifikat 22000:2005

Sustavi upravljanja sigurnošću hrane – postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje cjelovitog i učinkovitog sustava upravljanja sigurnošću  hrane.

HACCP

Analiza opasnosti i kritične kontrolne točke – predstavlja integrirani sustav kontrole sigurnosti hrane u svim fazama procesa njene proizvodnje i distribucije. Zasniva se na preventivnom pristupu, što doprinosi smanjenju rizika po zdravlje stanovništva.